Benodigdheden voor de Pita:
- 750 gr. Tarwebloem
- 1 zakje Gedroogde gistkorrels
- 2 tl. Zout
- 2 eetl. Olijfolie
Benodigdheden voor de Soevlaki:
- 800 gr hamlappen
- Oregano
- Citroen
- Olijfolie
- Zout-peper
Bereiding van de Pita:
Zeef de bloem in een kom, schep er de gistkorrels en het zout door. Voeg de olie toe en schenk er ruim 4 dl. lauw water bij. Kneed hiervan een soepel deeg en dat het niet meer aan de handen plakt. Verdeel het deeg in 12 stukken. Rol elk stuk tot een bal, en rol deze uit tot een ovaal met een lengte van ongeveer 18 cm. Leg de stukken naast elkaar op een met bloem bestrooide aanrecht. Dek het geheel af met een handdoek, en laat dit 1 uur rijzen tot het volume verdubbeld is. Verwarm de oven voor op 240 graden C. Bestrijk 2 bakplaten met wat olie en laat die in de oven heet worden. Leg de broodjes op de bakplaat en besprenkel ze met een klein beetje water. Bak ze in 7 min. bijna gaar. ( afhankelijk van de oven ) De broodjes daarna afbakken in een oven, grill, barbecue, broodrooster of tosti ijzer.
Bereiding van de Soevlaki:
Snij het vlees in blokjes doe het in de kom, meng er zout,peper,olijfolie en oregano doorheen laat dit intrekken (hoe langer hoe beter, wij maken het in deSnij het vlees in blokjes doe het in de kom, meng er zout, peper, olijfolie en oregano doorheen, laat dit intrekken (hoe langer hoe beter, wij maken het in de ochtend al klaar) en doe dan het vlees op een saté prikker. Hierna 15 minuten op de gril bakken. Knijp de citroen uit en voeg aan het sap oregano en peterselie toe en smeer dit om de 5 minuten over het vlees tijdens het bakken. (Serveer dit met wat Tzatziki en salade op het pita broodje.)