Hortosoupa (Groentesoep)

Benodigdheden:

  • 2 ½ liter groente bouillon
  • 100 ml olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 gram kool
  • 3 wortels
  • 3 stengels bleekselderij
  • 2 grote aardappels
  • 4 tomaten
  • 4 eetlepels peterselie
  • 50 gram feta
  • Peper en zout

Bereiding:
Verhit de olijfolie in een pan en voeg knoflook en uien toe, fruit dit tot de ui zacht is voeg dan de kool toe en bak het geheel in 3 a 4 minuten. Voeg daarna de rest van de groente en de in blokjes gesneden aardappel. Bak het geheel nog eens 5 minuten. Voeg de bouillon toe en breng dit aan de kook, doe de deksel erop en laat het zo nog 15 minuten sudderen. Voeg de tomaten, peper en zout toe en laat dit ongeveer een uur op een zacht vuur rustig sudderen. Als je het serveert kan er peterselie en feta overheen.