Kotosoupa avgolemono (Kippensoep met ei-citroensaus)

Benodigdheden:

  • 1 ½ kilo kip
  • 1 grote ui
  • Zout en peper
  • 2 ½ liter water
  • 2 kruidnagels
  • 250 gram rijst (langkorrelige rijst)
  • 2 eieren
  • 1 citroen

Bereiding:
Doe de kip in een pan met 2 ½ liter water samen met de ui en kruidnagel. Breng het langzaam aan de kook en schep regelmatig het schuim eraf. Laat het ruim 2 ½ uur op een laag vuur koken totdat het vlees van de botjes afvalt. Neem de pan van het vuur schep de kruidnagels eruit en snij de kip in kleine stukjes. Zet daarna de pan weer op het vuur, voeg de kip toe samen met de rijst, laat dit ongeveer 15 tot 20 minuten pruttellen.
Klop in een schaal de eieren en het sap van de citroen tot een schuimige massa, doe er 4 a 5 eetlepels soep bij en klop het goed door. Giet het mengsel in de pan soep en voeg naar smaak peper en zout toe.